TCA orvoskozmetikai hámlasztás

Mi is az a TCA és hogyan zajlik a kezelés?


A TCA a triklórecetsav (TriChloroacetic Acid) rövidítése, mely egy, a bőrben felszívódó, hámlasztó hatású savféle. A Mesotica, egyedülállóan a kozmetikában is alkalmazható orvosi savak palettáján, 5%-os oldatát zárta fioláiba. Így hozva létre egy első alkalommal is látványos, feszesítő, bőrszerkezet-javító hámlasztó kezelés-sorozatot, mely stimulálja a kollagén és elasztin rostokat, segít látványosan finomítani az akne-hegeket, hiperpigmentációkat. Hatása, erőssége nem csak a sav százalékában mérhető, hanem a felvitt rétegek számával is növelhető.

A kezelések alkalmával a letisztítást követően rétegekben, minden réteg beszívódását megvárva (1-2 perc), visszük fel a savat a bőrre. Lemosni, a bőr pH-ját visszaállítani nem kell, mert ez a sav csak a mélyben dolgozik. Alkalomról alkalomra növeljük a rétegek számát az egyéni bőrvastagság, az esetleges bőrpír, a hámlás és a bőr alap pigmentációjának függvényében. Az alkalmakat nyugtató pakolással és fényvédős krémezéssel zárjuk, mely utóbbit a Vendégnek is alkalmaznia kell a kúra során, továbbá utána is 8 hétig! Az otthonápolást kiegészítendő és a kezelés hatását fokozandó, bőrtípusra és bőrproblémára szabott szérumok javasoltak a kúra alatt.

1 kúra 4-6 alkalomból áll (aknés, akne-heges bőröknél általában 6, anti-aging esetében 3-4 kezelés szükséges) és bőrvastagságtól függően 2-3 hetente egyszer végezzük.


1 kezelés csak 35-45 percet vesz igénybe, így akár ebédszünetben is végezhető, amolyan igazi "Lunchtime Treatment" 🙂Mit tapasztal a vendég a kezelés alatt és az alkalmak között?


A kezelés alatt a második savréteg felvitelét követően szúró, viszkető érzést, egyénileg változó kipirosodást tapasztalhatunk a kezelt területen, mely a rétegek egymásra építésével erősödhet. Fontos, hogy ez normális jelenség és csak a kezelés ezen fázisánál jelentkezik, majd alábbhagy, megszűnik.


2 alkalom között, illetve a kúra után 1-1,5 hétig erősebb, akár lemezes hámlás is jelentkezhet (főleg 3-4 réteg felvitele után). A hámlás kezdete általában a kezelés utáni 5.-6. napra tehető. Ez egy természetes bőrmegújulási folyamat, melynek tüneteit csillapíthatjuk, ha otthon a javasolt termékekkel rendszeresen tápláljuk, hidratáljuk a bőrt. Az elhalt, lehámlott bőrt lehúzni, letépni nem szabad, kizárólag levágni megengedett. A mindennapi használatra javasolt BB-krémekkel, alapozókkal el lehet fedni ezeket a tüneteket.


Fontos! A TCA hámlasztó kúra nem alkalmazható terhesség és szoptatás alatt, daganatos vagy fertőző (bőr)betegség, lázas állapot alatt, illetve bőrbetegségeket kezelő vagy fényérzékenyítő gyógyszerek szedése mellett. Rosaceás bőrterületeken, illetve hiperérzékenység esetén sem javallott. Különféle invazív (tűs, feltöltős, Botox) kezelések, illetve gyümölcssavas, gyógynövényes hámlasztások után 3 hónappal, lézeres beavatkozások, isotretinoin tartalmú gyógyszerek alkalmazása után 4-6 hónappal lehet ezt a fajta kezelést végezni.Kövesd a Krémikust Instán és FB-on is!


Felhasználási feltételek

Az oldalon szereplő cikkek, a legtöbb leírás, előtte-utána kép Mészáros Dóra szellemi tulajdona. Másolása, közzététele csak előzetes írásos engedéllyel, az eredeti forrás (pl. az adott aloldal linkjének) feltüntetésével lehetséges. Ilyen irányú kéréssel kérlek, fordulj hozzám a carted.ora@gmail.com címen!


Adatvédelem

Adataid védelméről (GDPR) a tájékoztatót ide kattintva érheted el.

Itt találsz meg:

1015 Budapest,

Csalogány utca 28.

MH Kozmetika


Bejelentkezés: +36 30 938 9240

Csak készpénzes fizetés lehetséges!