Hidroabráziós peelingezés

  • Home
  • Hidroabráziós peelingezés

Hidroabrázió

Hogyan hat a hidroabrázió?

A készülék, ultrahangos rezgéseinek köszönhetően, a bőrre fújt tiszta termálvíz részecskéit mozgásba hozza, melyek sebes mozgásuk következtében egymásnak és a bőrnek ütődve lekoptatják az elhalt szarusejteket.

Hogyan zajlik egy kezelés?

A bőrre – előkészítése (arctejjel való letisztítás) után – enzimes bőrradír kerül, mely fellazítja a szarusejteket összetartó ceramidot vagy más néven szaruzsírt. Hatóidejét követően lemossuk és lefedjük a szemeket egy-egy vattakoronggal, hogy a bőrre fújt termálvizes permet ne kerüljön beléjük. Ezután az egyik arcoldalon a homloktól kezdve végigfuttatjuk a hidroabráziós készüléket, mintha “lehámoznánk” a bőrről az elhalt réteget. Enyhe bizsergést és néha enyhe meleget érezhet a vendég a kezelt területen. Még egyszer permetezzük a vízzel a bőrt és megismételjük az előző mozdulatsort. A másik arcfélen ugyanígy teszünk. Végezetül kíméletes, alkoholmentes, nyugtató tonikkal átitatott vattával letöröljük az eltávolított szarulemezek maradványait. Folytatjuk a kezelést a kért/javasolt készülékkel vagy masszázzsal. A felvitt hatóanyagok így akadálytalanabbul tudnak felszívódni.

A kezelésnek ellenjavallata tulajdonképpen nincs, még az érzékeny, rozaceás bőrön is biztonsággal alkalmazható. Aktív, gyulladt aknékat, bőrnövedékeket kikerülve zajlik a kezelés.