Csak egyenletes, makulátlan vásznon fog szépen az ecset és a szín. A látszólag ragyogó bőrkép átmeneti eléréséhez használhatunk sminket, azonban az aknék, a mitesszerek okozta tág pórusok miatti egyenetlenségek átütnek az alapozón. Ahhoz, hogy bőrünk egészségesen, üdén ragyoghasson hosszú távon, szükséges a bőr egyedi állapotának megfelelő, időnkénti mélytisztítás. A tisztító arckezelés nálam egyénileg áll össze, személyre szabottan – mert nem vagyunk egyformák. Azonban egy valami állandó: szeretném,  ha a tisztító kezelés is jó élmény lenne összességében, így az alap Kis- és Nagy tisztító kezelésekhez is tartozik kényeztető kézmasszázs és kimozgató, feloldó vállmasszázs is. 

Az első találkozás alkalmával diagnosztizálom a bőr típusát, felmérem érzékenységét, rugalmasságát, megbeszéljük a vendéggel, vane esetleg valamilyen,kezelés lépéseit befolyásoló betegsége, allergiájatapasztalte érzékenységet valamelyik korábban használt krémnél stb. Ezeket és az esetleges negatív reakciókat egy adott termékre vagy bármiféle állapotbeli változást a kezelések között – lejegyzem magamnak az ún. kezelési naplómba, így nyomon tudjuk követni a bőrkép javulását, változásait. Egyeztetésre kerül, hogy hány alkalommal és milyen időközönként érdemes ezt a kezelést igénybe venni. (Szükség lehet nagy számú, nagyon gyulladt aknék, illetve betokosodott, nehezen ürülő mitesszerek esetében még legalább egy, “Kis tisztító arckezelésre” az elsőt követő héten. Ezt a kezelés elején egyeztetjük közösen a vendéggel.)

A kezelés lépései:

Bőrtípusnak megfelelő letisztító termékekkel (micellás víz + arctej vagy arctisztító gél) eltávolítjuk a szennyeződéseket, sminket. Mindez minden vendégnél új lemosókendővel történik.

Fehérjebontó enzimeket tartalmazó peelinget viszünk fel, mely a bőrön hagyva mindenféle külső behatás nélkül végzi el az elhalt szarulemezek eltávolítását és egyúttal lazítja a mitesszereket, puhítja a bőrt. Egy csésze finom tea mellett a vendég relaxálhat, míg a peeling dolgozik.

A hatóidő letelte után gőz segítségével felpuhítjuk a bőrt. Ez idő alatt kellemes kéz- és karmasszázst kap a Vendég egyedileg választott 100%-os illó- és tápláló olajokkal.

A gőzölésnek és az enzimes peelingnek köszönhetően nem kell majd olyan erős nyomást kifejteni a bőrön, hiszen megnyílnak a pórusok, lágyabbak lesznek a mitesszerek és könnyebben eltávolíthatók. Így tehát összességében sokkal kíméletesebb a “nyomkodás”, nem kell tartani a kezelés után több óráig, napokig tartó puklis, vöröslő, foltos arc képétől.

Maga a mechanikai tisztítás egyszerhasználatos kesztyűben és tisztító kendővel történik, a bőr állapotához mérten a lehető legkíméletesebben.

A terület tisztítása előtt
…és közvetlenül utána

A művelet után bőrfertőtlenítő tonikos áttörléssel megakadályozzuk a kórokozók elszaporodását, tiszta pórusokat hagyva hátra. Sok gyulladt akne eltávolítása után fertőtlenítő, nyugtató, ózonos VIO-kezelést is alkalmazok.

A tisztítást követő relaxáció nyugtató, tápláló,  majd összehúzó, egyénileg kiválasztott maszkkal kezdődik. 

A maszk felhelyezése előtt…
…és közvetlenül utána

Ezek után – ha a bőr állapota is megfelelő hozzá –, személyre szabott, hatóanyagos, relaxáló, 30 perces arc-váll-dekoltázs-felkarmasszázs kérhető a kezeléshez. (A tisztító kezelések magukban foglalják a hatóideje – 10-15 perc – alatt végzett átmasszírozást a vállakon, dekoltázson.) A dekoltázsra a bőr állapotának legmegfelelőbb krém kerül.

A kezelést a Biodroga MD bőrpírfedő, fényvédős BB krémje zárja, mellyel tiszta, egyenletes tónusú bőrrel gazdagodva távozhat a vendég. 🙂

Az egészségtől ragyogó bőr képe a kezelés végére