A Biodroga Cellmed-metódus

  • Home
  • A Biodroga Cellmed-metódus

A Biodroga MD CELLMED-metódus (cell – sejt + med – gyógyászat = sejtszintű problémamegoldás orvos-kozmetikumokkal) a bőrápolás szisztematikus fejlesztésén alapuló rendszer. Először az éppen aktuális bőrproblémán belül kezeljük a bőrt, és ezután választunk a különféle termékcsaládokból a bőr típusának megfelelő készítményt a Biodroga palettájáról. Nincs két egyforma kezelés, ahogy nincs két egyforma ember sem.

4 lépés, mely maximalizálja és biztosítja a szalonban alkalmazott professzionális bőrápolás hatékonyságát:

1. lépés

Pórusok megnyitása, professzionális peelingezés

 

Enzimekkel: fehérjebontók, melyek szemcse és dörzsölés nélkül távolítják el a szarulemezeket téglaként összetartó “cementet”, azaz a ceramidot. Így leválnak az elhalt hámsejtek, a bőrt puhítja, így tisztító kezelés előtt is alkalmazzuk a kozmetikában. Érzékeny bőrre a legjobb választás.

AHA-savakkal: nem mélyhámlasztó kezelés alatt (erről bővebben ITT) 3%-os koncentrációjú géllel az előző metódushoz hasonlóan távolodnak el az elhalt lemezek. Plusz tulajdonsága, hogy egységesebb színt ad a bőrnek, mint az enzimes peeling, viszont érintésre is bőrpírral válaszoló bőrre nem alkalmazzuk. 

Elektrokozmetikai úton: gyémántfejes mikrodermabrázióval vagy hidroabrázióval az elszarusodottabb, érdesebb, nem érzékeny bőröket kezeljük.

2. lépés

Sejtstimulálás, hatóanyagok bejuttatása

 

 

A pórusok szabaddá tételével a Biodroga MD számtalan bőrproblémát orvosoló szérumjából választjuk ki a megfelelőt, melyet RF után, tű nélküli mezoterápiával juttatjuk be a bőr mélyebb rétegeibe. Az elektrokozmetika alkalmazásával (hőtermelés, a sejtalkotók mozgásba hozásával) már önmagában is beindítjuk a bőr vérkeringését, javítjuk anyagcseréjét. 

Főbb hatóanyagok, melyeket az MD termékei koncentrált formában tartalmazzák:

  • Peptidek – támogatják a sejtek közötti kommunikációt, mely a kor előrehaladtával csökken
  • C-vitamin – a kollagéntermelődéshez elengedhetetlen összetevő, továbbá erős antioxidáns, pigmentfolt-halványító
  • Retinol – az A-vitamin hámképző, akne- és pigmentfolt-ellenes, igazi anti-ageing anyag
  • Hialuronsav – nagyon erős, kiváló vízmegkötő, mely elengedhetetlen a sejtfolyamatok optimális működéséhez
  • Szalicilsav – enyhe hámoldó, faggyúműködést szabályozó, gyulladáscsökkentő

3. lépés

Sejtvédelem, antioxidánsok

 

A stressz, az UV-sugarak, a nikotin, a légszennyezettség szabad gyököket okoz a bőrben is. Ezek megtámadják a sejtek regenerációs képességét, így többek között korai bőröregedéshez vezetnek.

A kezelések végén alkalmazott speciális Biodroga krémek, szérumok antioxidánsokban, védő fehérjékben (peptidekben) és UV-szűrőben gazdagok, így maximális támogatást kap a bőr a szabadgyökök legyőzéséhez.

4. lépés

Otthoni ápolás, a helyes bőrápolás kialakítása

 

Két kezelés/kúra közötti időszakban is nagyon fontos a bőr antioxidánsokkal, fényvédelemmel való ellátása, hiszen a mindennapokban rengeteg behatás éri a bőrünket. Az adott bőrproblémán belül részletes bőrdiagnosztizálás után kiválasztjuk a megfelelő ápoló készítménytípusokat bőrtípusnak megfelelően, melyek a mindennapokban is optimális hidratáltsági szinten és tisztán tartják a bőrt.